illustrationer: Tora Mandelmann

Vad är Mandelmanns Trädgårdar?

Mandelmanns Trädgårdar är ett ekologiskt familjedrivet lantbruk med trädgårdar, trädgårdskök och gårdsbutik. Vi har öppet för besökare några dagar i veckan, sommartid.

Vad kostar inträdet?

  • Vuxen: 120 kr
  • Barn under 18: gratis i vuxet sällskap
  • Stammiskort: Gäller för kortinnehavaren + en vän. Kortet är giltigt 1 år från köpdagen och kortinnehavare behöver ej förboka besök. Stammiskortet införskaffas på plats. Invänta prisinformation.

– Du bokar ditt besök HÄR (länk) –

Varför betalar jag inträde?

Mandelmanns Trädgårdar är familjedrivet och finansieras således på egen hand. Detta gör din inträdespeng till en förutsättning för att våra trädgårdar ska kunna blomstra och utvecklas.
Gårdsbutiken ligger utanför området.

Måste jag betala inträde om jag endast vill besöka Trädgårdsköket?

Trädgårdsköket, där vi serverar gårdens ekologiska skörd, ligger inne på området och är avsett för trädgårdens besökare. Att äta lunch eller fika är en del av vår verksamhet och den helhetsupplevelse vi vill ge våra gäster. Därför gäller inträdet även om du bara vill hit.

Vad har ni för öppettider?

Vi öppnar igen efter midsommar 2019! Boka in ditt besök HÄR

Vilka tider har gårdsbutiken öppet?

Butiken håller öppet samma dagar som den övriga verksamheten, mellan 11 – 17. Kika i bokningskalendern under fliken Bokning!

Hur ligger det till med förmiddagsbiljett/eftermiddagsbiljett?

De olika ankomsttiderna är till för att skapa ett jämnt flöde. Innehavare av förmiddagsbiljett (Ankomst mellan 11 – 14) behöver inte avlägsna sig till eftermiddagen. Vi stänger klockan 17.00 och samtliga har möjlighet att stanna tills dess.

Är det möjligt att få en guidad tur?

Som besökare strövar du fritt i trädgårdar, odlingar och växthus – alltihop sker på egen hand utan vägledning. Vi finns i närheten och svarar gärna på frågor!

Får jag ta med min hund in i trädgården?

Nej, tyvärr. Vi gillar hundar, men det brukar trots allt sluta lyckligast för samtliga, i synnerhet gårdens fyrbenta eller fjäderbeklädda, om de stannar utanför.

Erbjuder ni självplock?

Nej. Alla grönsaker, frukter, bär & blommor säljs i vår gårdsbutik eller i Trädgårdsköket. Att plocka på egen hand är inte tillåtet, detta gäller även fallfrukt.

När är det barnvandringar och hur köper jag biljett?

I nuläget är inga barnvandringar inplanerade.

Är gården handikappanpassad?

Halvt! Gården är från 1800-talet och belägen i en kuperad dal och erbjuder således inte alltid jämt underlag eller breda passager. Dock så får vi lyckligtvis ändå besök av personer med rullator/permobil/rullstol och det brukar gå bra. Man kan ta sig fram i delar av trädgården och lantbruket (i synnerhet om någon assisterar) och sitta i växthuset eller trädgården och fika/äta utan större svårigheter. För besökare finns mysiga utedass, varav ett är försett med ramp och handräcken. För att komma in och beställa godsaker i Trädgårdsköket finns en mobil ramp – vid förfrågan hämtar vi den gärna! Ledsagare i tjänst har fri entré.

Jag är vegetarian/vegan/glutenintolerant/laktosintolerant – kommer det finnas något jag kan äta i Trädgårdsköket?

Ja. Trädgårdstallriken (som varierar från vecka till vecka) går att få som vegetarisk, vegansk, glutenfri och laktosfri. Även bland sötsakerna finns det för det mesta något för var och ett av dessa behov.

Kan man ta med egen fikakorg?
Den hungrige är välkommen att besöka vårt Trädgårdskök!
Medhavd fika är inte tillåtet inne på området.

Vi skulle vilja ha en guidad gruppvisning – går det?

Gruppbesök är inte möjligt i år, varken med eller utan guidning.

Kan man praktisera hos er?

Vi har inte möjlighet att ta emot praktikanter i nuläget!

Tar ni emot volontärer?

Nej.

Kan man söka jobb hos er?

Vi söker en medarbetare för odling– och trädgårdsarbete här hos oss på Djupadal. Du ska ha erfarenhet eller utbildning och framför allt ett intresse för odling och trädgård. Allra helst har du tillgång till boende på Österlen. Tjänsten är på deltid men kan övergå till heltid under högsäsong. Start från april/maj. Skicka CV och personligt brev till bokning@mandelmann.se. Intervju sker i Malmö eller på Österlen.

Kan man gifta sig eller ha fest hos er?

Nej, tyvärr!

Har ni boende att erbjuda?

Nej, tyvärr!

”Hur hinner ni med allt?”

Det är förstås mycket att göra på en gård och i en besöksträdgård. Det är inte alltid lätt att få ihop allt men vi är en familj som allihop är engagerade och jobbar på gården med dess trädgårdar och odlingar. I synnerhet under vår, sommar och höst hjälps vi åt!

I övrigt vill vi påminna om att;

  • Rökning ej är tillåtet på området
  • Hundar ej är tillåtet på området
  • Bilar med släp, husbilar & bussar är inte tillåtet pga begränsad plats för fordon
  • Som förälder eller motsvarande är du ansvarig för att ditt/dina barn är respektfulla mot det som växer och att hen är varsam med djur och omgivning. Ha alltid uppsikt över ditt/dina barn.

Varmt välkomna!